6 ползи от руската баня

6 ползи от руската баня
  • Публикация:  Classa.bg**
  • Дата:  
    02.12.2020
  • Сподели:

Руската баня е една от най-древните руски традиции.Днес нейната популярност продължава да расте и да се разпространява по цял свят заради отпускащото и облагородяващо действие, което този ритуал оказвавърху тялото и ума.

Тук ще разгледаме някои от причините всеки сантиметър от тялото ни да се нуждае от нея:

 

1. Тя дава тласък на имунната ни система.

 

Затоплянето и последвалото охлаждане в руската баня предизвиква в тялото ни изкуствена треска, която мобилизира имунната ни система. Това повлиява благоприятно защитните функции на организма и ускорява справянето с бактерии, гъбички и други причинители на заболявания, включително вируси. Казано най-просто, посещаването на руска баня ни калява. Почитателите й твърдят, че тя дори може да прекъсне настинки и грипни заболявания в начален стадий.

 

2. Детоксикация на тялото

 

В наши дни, следите от замърсяването на околната среда могат да бъдат открити в повечето храни, напитки, а дори и във въздуха, който дишаме в градски условия. Кожата е най-големият орган в тялото. Изпотяването е сред основните начини за изхвърляне на токсини, които пречат нарегенерацията на клетките и състаряват тялото. Ето защо, ефективното освобождаване от токсините в руската баня, постигнато чрез висока температура и масаж с традиционна метличка, ни помагаосезателно да се почувстваме по-добре.

 

3. Цялостно почистване и омекотяване на кожата

 

Свикнали сме редовно и старателно да почистваме лицето си, но телата ни рядко получават същото внимание. Отварянето на порите в руската баня и освобождаването от натрупаните мъртви клетки,оставя кожата ни дълбоко почистена и обновена - видим ефект, който рядко се получава при ежедневното вземане на душ вкъщи.

 

4. Бодрост и приповдигнато настроение

 

Ритуалите в руската баня увеличават скоростта на кръвообращението, което насища с кислород и хранителни вещества органите ни, включително мозъка. Това води до елиминиране на усещането за преумора и „умствена мъгла", изостря способността ни да се фокусираме, увеличава трудоспособността и ни помага да посрещаме предизвикателствата на живота с бистро съзнание.

 

5. Мускулна релаксация

 

Както физическият, така и психическият стрес често стават причина за напрегнати мускули и болки във врата и крайниците. Комбинацията от висока температура и влажност в руската баня отпускат крайниците и разсейват болката. Това ни носипрекрасно усещане за свежест и лекота на движението.

 

6. Сваляне на излишните килограми

 

Посещаването на руска баня е еквивалент на лека кардио тренировка. В следствие на ускореното кръвообращение и температурни промени, очаквайтеда изгорите до 300 калории без никакво усилие и да ускорите метаболизма си. Редовното посещение, съчетано със здравословна диета и редовни упражнения ще подпомогне постигането на идеалното за вас тегло.

Станете почитател на Класа